Χαιρετισμός Ν. Νικολαΐδη στο Φρουτοπαραγωγικό Συνέδριο στον Κ. Αμίαντο, 13-09-2011

Αγαπητοί φίλοι, μια άλλη υποχρέωση μου στερεί την δυνατότητα να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας για να συζητήσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους αγρότες μας. Παρόλα αυτά θα ήθελα να σας μεταφέρω μέσω του κοινοβουλευτικού μου συνεργάτη ένα σύντομο χαιρετισμό.

Αγαπητοί φίλοι, για μας στην ΕΔΕΚ ο αγροτικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός διότι προστατεύει το Φυσικό Περιβάλλον, διατηρεί την λαϊκή κληρονομιά και συμβάλει ουσιαστικά στην διατροφική επάρκεια του τόπου μας. Είναι γι’ αυτό που η ΕΔΕΚ  αγωνίζεται για την οικονομική και κοινωνική χειραφέτηση των αγροτών, αναγνωρίζοντας  ασφαλώς τον σημαντικό τους  ρόλο.

Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φρουτοπαραγωγοί, οι οποίοι αποτελούν ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς της αγροτικής μας παραγωγής.

Κατανοούμε ότι η φρουτοκαλλιέργεια αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Η ελεύθερη διακίνηση φρούτων, το ψηλό κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διέλευσης είναι κυρίως οι λόγοι που προκαλούν τον μαρασμό των φρουτοπαραγωγών μας.

Παρόλα αυτά αγαπητοί φίλοι δεν είναι ώρα για να αναλύσουμε το πρόβλημα και τις αιτίες που το προκαλούν. Αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Είναι η ώρα των έργων, των ουσιαστικών και πρακτικών μέτρων που θα βγάλουν την φρουτοκαλλιέργεια από τα αδιέξοδα και θα της δώσουν νέα προοπτική.

Γι’ αυτό ως Βουλευτής Λεμεσού και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Γεωργίας θέλω να δεσμευτώ ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων σας, σεβόμενος τις αποφάσεις που θα πάρετε εσείς οι ίδιοι.

Θέλω να καταστήσω σαφές σε εσάς ότι η ΕΔΕΚ και εγώ προσωπικά θα σταθούμε δίπλα στις αγροτικές οργανώσεις, θα στηρίξουμε τις αποφάσεις σας και θα συμβάλουμε στην επίλυση όσο το δυνατό περισσότερο προβλημάτων που σας απασχολούν. Κατανοούμε ότι η φρουτοκαλλιέργεια αποτελεί σημαντικό οικονομικό πνεύμονα για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών μας και κατ’ επέκταση στη συγκράτησή τους στην ύπαιθρο.

Η σημασία της στήριξης της αγροτικής τάξης αποτελεί  εθνική αναγκαιότητα και προϋπόθεση επιβίωσης όχι μόνο της υπαίθρου αλλά και της ίδιας της Κύπρου.

Leave a Reply

Επιλογές