Προτάσεις για το περιβάλλον σε εκδήλωση των Οικολόγων από τον Νίκο Νικολαΐδη

nicos-nicolaides-kinisi-prasini-lemesos

nicos-nicolaides-george-perdikis

  • Μητροπολιτικό πάρκο στη βόρεια Λεμεσό
  • Όχι σε νέα “Ακτή Μακένζυ” στο Ladies’ Mile
  • Εστίες πρασίνου στις γειτονιές και έγκαιρα μέτρα για ρύπανση

Τις προτάσεις του για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και ισόρροπης ανάπτυξης ανέπτυξε σε χθεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης που πραγματοποιήθηκε στη ΣΠΕ Περιφερειακής Λεμεσού.

«Το φυσικό περιβάλλον στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια έπεσε θύμα μιας αντίληψης που ταυτίζει την ανάπτυξη με το τσιμέντο, που δεν λαμβάνει υπόψη έννοιες όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η βιώσιμη πόλη και η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης. Τόνισε πως «χρειάζεται να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να βάλουμε τη Λεμεσό σε μια νέα τροχιά περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που θα αποκαθιστά την εικόνα εγκατάλειψης στα δημοτικά πάρκα, θα προωθεί μια πράσινη πόλη και θα δημιουργεί αστικές εστίες πρασίνου. Επιβάλλεται», συνέχισε, «η προώθηση ενός μητροπολιτικού πάρκου στη βόρεια περίμετρο της Λεμεσού, η αντιμετώπιση της ρύπανσης των παραλιών με έγκαιρες λύσεις και όχι λύσης της τελευταίας στιγμής κάθε Αύγουστο».

Στις προτεραιότητες μας, ανέφερε, «είναι να προστατεύσουμε εμβληματικά περιβαλλοντικά σημεία της Λεμεσού, όπως την Αλυκή και τον περιβάλλοντα βιότοπο, να διαφυλάξουμε το LADIES’ MILE από όσους θέλουν να το μετατρέψουν σε μια νέα Ακτή Μακένζυ, να διατηρήσουμε την εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή αυτή ως μια αγνή, παρθένα περιοχή. Να την καταστήσουμε περισσότερο προσβάσιμη στον κόσμο, μέσα όμως από προσεχτικές, ήπιες παρεμβάσεις που να μην αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και το χαρακτήρα της περιοχής», είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε πως στις 18 Δεκεμβρίου «θα αποφασίσουμε τι είδους πόλη θέλουμε (…). Θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε, «εάν θα δώσουμε συνέχεια στην ανάπτυξη με τρόπο ολοκληρωμένο και ισόρροπο ή θ’ αφήσουμε τη ψαλίδα να μεγαλώσει, τα προβλήματα να στοιβάζονται και ολόκληρες γειτονιές να υποβαθμίζονται». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των συνοικιών με συγκεκριμένα μέτρα που δεν θα εξαντλούνται σε «μικροασφαλτοστρώσεις παραμονές των εκλογών».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και την Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού για την υποστήριξητους στις δημοτικές εκλογές.

Λεμεσός, 30 Νοεμβρίου 2016
#nn4limassol

Σημ.: Φωτογραφίες από την εκδήλωση των Οικολόγων δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα του υποψηφίου Δημάρχου στο Facebook.

Leave a Reply

Επιλογές