Άριστος Μιχαηλίδης: Ή το ένα ή το άλλο, τα κόλπα τελείωσαν – «Φιλελεύθερος», 22-04-2012

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Με τον Άριστο Μιχαηλίδη

Ή το ένα ή το άλλο, τα κόλπα τελείωσαν

>>Δεν θα μπορούσε να λεχθεί πιο καθαρά απ΄ ότ,ι το είπε με άρθρο του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης: «Το να αφήνονται ταυτόχρονα με την προσπάθεια αυτή, ανοικτές και οι επιλογές είτε προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση θα την εξουδετερώσει και θα την καταστήσει ευκαιριακή και αναξιόπιστη» (Φιλελεύθερος- 18/4/12).

>>Μιλούσε βεβαίως για την προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου να πετύχει κοινή εμφάνιση στις προεδρικές εκλογές.
Είναι πέρα από σαφές προς ποιον απευθύνεται. Διότι, ως γνωστόν, εκείνος που αφήνει «ανοικτές επιλογές» και προς τη μια και προς την άλλη κατεύθυνση είναι ο αρχηγός του ΔΗΚΟ, της «κυρίαρχης δύναμης του κέντρου», όπως του αρέσει να ονομάζει το κόμμα του.

>>Ο κ. Νικολαΐδης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια, παρότι ήταν αξιοπρεπέστατος και αποτελεσματικότατος κι ως υπουργός κι ως βουλευτής κατηγορήθηκε πολλές φορές από τους συντρόφους του ότι φέρει τον μανδύα του «ενδοτικού», δεν είναι τόσο «αντιστασιακός» όσο οι άλλοι, δήθεν. Άρα θα περίμενε κανείς πιο ασαφείς προσεγγίσεις σ΄ αυτό το θέμα. Τα λέει όμως όπως λίγοι τόλμησαν να τα πουν από το χώρο του:

>>Εξηγεί τις δυο «θεμελιακά αντίθετες θέσεις» που υπάρχουν στο εθνικό θέμα, αυτή που θεωρεί ότι η σημερινή διαδικασία για λύση είναι ατελέσφορος και η δεύτερη, που εκφράζει το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, που επιμένουν σε μια φιλοσοφία «η οποία αποδεδειγμένα πλέον μάς οδήγησε σε επικίνδυνα αδιέξοδα».

>>Καταλήγει ότι για τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου «δεν υπάρχουν αποδεκτές επιλογές προς την κατεύθυνση του ενός ή του άλλου άκρου» και οφείλουν «να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους» και να καταλήξουν σε «μια νικηφόρα πρόταση» για τους πολίτες που «αναμένουν μια νέα προοπτική, μια αλλαγή και ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο» με μια «ουσιαστική αλλαγή πλεύσης».

>>Πόσο πιο καθαρά μπορεί να το πει κανείς για να καταλάβει ο πρόεδρος της «κυρίαρχης δύναμης του κέντρου» ότι δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι, που τον κατηγορούν για ακροβασίες και ασυνέπειες. Ας τις συνεχίσει αφού νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο.

“Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
Σελίδα 15

Leave a Reply

Επιλογές