Ολοκληρωμένη πολιτική για τα ψηλά κτήρια προτείνει ο Ν. Νικολαΐδης

nicos-nicolaides-psyla-ktiria

Τον καθορισμό ολοκληρωμένης πολιτικής και συγκεκριμένων κριτηρίων για την ανέγερση «ψηλών κτηρίων» στη Λεμεσό προτείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης. «Τα τελευταία χρόνια η πόλη διαρκώς ψηλώνει, αλλά με τρόπο άναρχο ως συνήθως και χωρίς κανένα σχεδιασμό. Τα ψηλά κτήρια», σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης, «φυτρώνουν ξαφνικά σαν μανιτάρια και αιφνιδιάζουν τους πολίτες. Πρόκειται», προσθέτει, «για αρκετά σοβαρό θέμα που θα καθορίσει στα αμέσως επόμενα χρόνια την εικόνα της πόλης μας, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένη προσέγγιση».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού προτείνει όπως «η χωροθέτηση ψηλών κτηρίων να γίνεται οργανωμένα σε συγκεκριμένες περιοχές και αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες και δημόσιες παρουσιάσεις – διαβουλεύσεις με τους επηρεαζόμενους κατοίκους». Η χωροθέτηση ενός ψηλού κτηρίου, αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης, «πρέπει να σχεδιάζεται με στόχο την δημιουργία κέντρου, με δημόσιους χώρους πρασίνου, πεζόδρομους-ποδηλατόδρομους και χώρους συνάθροισης. Το ζωντανό κέντρο που θα δημιουργηθεί, να εντάσσεται στον πολεοδομικό ιστό με δυνατές και ποικίλες συνδέσεις».

Επισημαίνει επίσης ότι πρέπει να αποφύγουμε «την κατασκευή κτηρίων που θα μεταβληθούν μελλοντικά σε νεκρά σημεία του αστικού ιστού. Ο υποψήφιος Δήμαρχος τονίζει πως  η χωροθέτηση ψηλών κτηρίων με μόνο κριτήριο την πώληση διαβατηρίων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αλλά θα πρέπει «να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού για την πόλη μας ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη όλα τα τεχνικά, δημογραφικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και άλλα δεδομένα».

Λεμεσός, 7 Δεκεμβρίου 2016
#nn4limassol #limassol #lemesos

Leave a Reply

Επιλογές