Μουσείο Αθλητισμού στο ΓΣΟ προτείνει ο Ν. Νικολαΐδης

nicos-nicolaides-gso-lemesos

  • Στο έλεος των βανδάλων το ιστορικό στάδιο

Σε μουσείο αθλητισμού και πολυχώρο εκδηλώσεων προτείνει να μετατραπεί ο ιστορικός χώρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια (ΓΣΟ), ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος των βανδάλων. Μόνο η μαρμάρινη επιγραφή θυμίζει ότι κάποτε το ΓΣΟ αποτελούσε κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Λεμεσιανών.

Η αποτυχία της ανάπτυξης είναι ορατή με γυμνό μάτι. Οι εικόνες ντροπής και βανδαλισμών αποδεικνύουν ότι η βασική ιδέα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ανάπτυξη έχει αποτύχει και χρειάζεται να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.

«Προσβάλλουν τη Λεμεσό αυτά που βλέπουμε στο ΓΣΟ», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης έπειτα από επιτόπια επίσκεψη του στο χώρο. «Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναδείξουμε την ιστορικότητα του ΓΣΟ και να αξιοποιήσουμε κατάλληλα το χώρο προς όφελος του δημοτών», προσθέτει.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος προτείνει να ξεκινήσει  δημόσια διαβούλευση προκειμένου να ακουστούν και να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις των Λεμεσιανών για την αναγέννηση του ΓΣΟ. «Ο Δήμος Λεμεσού μπορεί να οργανώσει διαγωνισμό ιδεών και ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για την ανάπλαση του ΓΣΟ. Οι πιθανές λύσεις μπορεί να είναι από μικρο-αλλαγές στην υφιστάμενη ανάπτυξη μέχρι ριζική ανακατασκευή του χώρου. Αυτό θα αποφασίσει ο κόσμος της Λεμεσού αφού ακούσει ιδέες και προτάσεις και αφού εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους (οικονομικό κόστος, εκθέσεις ειδικών, πνευματικά δικαιώματα κ.α.)», αναφέρει.

«Για παράδειγμα», προσθέτει, «θα μπορούσε να γίνει ένα Μουσείο Αθλητισμού προς τιμή όλων των μεγάλων Λεμεσιανών αθλητών ή να συνδεθούν οι εκδηλώσεις που γίνονται στο Μόλο για τον Κατακλυσμό και να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος για δραστηριότητες νέων. Ανεξάρτητα όμως», σημειώνει, «από το είδος της ανάπτυξης, προέχει να προστατεύσουμε το χώρο από  τους βανδάλους και να αναδείξουμε την αθλητική και πολιτιστική κληρονομιά του ΓΣΟ. Η σημερινή εικόνα του ΓΣΟ δεν τιμά κανένα και είναι καιρός ν’ αλλάξει», τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού.

Λεμεσός, 30 Νοεμβρίου 2016
#nn4limassol

Σημ.: Περισσότερες φωτογραφίες δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα του υποψήφιου Δημάρχου Λεμεσού στο Facebook.

Leave a Reply

Επιλογές