“Κυπριακή γειτονιά” στην Πλατεία Ηρώων προτείνει ο Νίκος Νικολαΐδης

plateia-irwwn

Την ανάδειξη της Πλατείας Ηρώων ως ένα προορισμό με «ντόπιο παραδοσιακό χαρακτήρα» προτείνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. «Η Λεμεσός μπορεί να αποκτήσει ένα εμβληματικό χώρο που να είναι αντιπροσωπευτικός της ιστορίας και του χαρακτήρα της», σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι στην Πλατεία χρειάζεται να δοθεί «μια εικόνα κυπριακής γειτονιάς, διαφορετική από τη ‘διεθνή’ εικόνα που δίνουν οι περιοχές κάστρου – μαρίνας- παλιού λιμανιού – παραλιακού».

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος προτείνει την «επέκταση πλακόστρωτης πλατείας μέχρι τις προσόψεις των εφαπτόμενων κτηρίων και στις τέσσερις πλευρές». Η διέλευση οχημάτων, όπου αυτή χρειάζεται, μπορεί να οριοθετηθεί  με κατάλληλη ανάγλυφη σήμανση ή χαμηλά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο, «θα ενισχυθεί η αίσθηση της ενιαίας πλατείας με το μέτωπο τον κτηρίων περιμετρικά και θα διευκολυνθούν οι δραστηριότητες και συνδέσεις». Επίσης, ο κ. Νικολαΐδης σημειώνει ότι  χρειάζεται «να επανασχεδιαστούν οι όψεις κτηρίων και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για επίτευξη αισθητικής βελτίωσης και ανάδειξης του τετράπλευρου μετώπου».

Την ίδια ώρα η Πλατεία Ηρώων μπορεί να συνδεθεί «μέσω δικτύου πεζοδρόμων με Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Γλάδστωνος και περιοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης».

Λεμεσός, 6 Δεκεμβρίου 2016
#nn4limassol

Leave a Reply

Επιλογές