Ν. Νικολαΐδης: Έργα στην καρδιά των συνοικιών

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%b4%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%83-3

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%b4%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%83-1

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%b4%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%b5%cf%83-2

  • Να ξαναγίνουν οι πλατείες τόπος συνάθροισης
  • 5ετές ξεχωριστό πλάνο για κάθε μεγάλη περιφέρεια της Λεμεσού
  • Λαξευτό αμφιθέατρο στην Αγία Φύλα

Συγκεκριμένες προτάσεις για τις ξεχασμένες συνοικίες κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης μιλώντας στη χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλας που πραγματοποιήθηκε στη ΣΠΕ Αγ. Φύλας. Μιλώντας ενώπιον πλήθους πολιτών ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης τόνισε πως για κάθε μια από τις συνοικίες, από το Ζακάκι μέχρι την Αγία Φύλα, θα εκπονηθεί ξεχωριστό πενταετές σχέδιο για έργα που αφορούν: βασικό οδικό δίκτυο, όμβρια ύδατα, πλατείες, πράσινο, ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας, αναβάθμιση των χώρων άθλησης και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε συνοικία θα είναι ο σχεδιασμός του τοπικού κέντρου ως πλατεία συνάθροισης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εκεί που δεν είναι αυτό δυνατό, θα μπορούσε ένας εσωτερικός συνδετήριος δρόμος να μετατραπεί σε τοπικό εμπορικό και ψυχαγωγικό άξονα (πχ  η οδός Κρήτης στον Κάψαλο, Πέτρου Τσίρου στην Πέτρου και Παύλου κ.ο.κ), ο οποίος να λειτουργεί σαν τόπος συνεύρεσης της γειτονιάς.
Ειδικότερα για την περιοχή της Αγίας Φύλας, η οποία «είναι η κλασσικότερη ίσως περίπτωση εγκατάλειψης συνοικίας από το Δήμο», ο κ. Νικολαΐδης τόνισε ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και πολλά χρόνια. «Το κυκλοφοριακό δεν είναι άλυτο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η λύση είναι απλή: η κατασκευή κάθετων διόδων, είτε υπογείων είτε υπέργειων που να ενώνουν τις περιοχές βόρεια με τις περιοχές νότια του αυτοκινητόδρομου. Πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσει η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα γύρω από την εκκλησία της Αγίας Φύλας «με σκοπό να γίνει ο τόπος κοινωνικής συνάθροισης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων». Πρόσθεσε ότι στις προτεραιότητες του Δήμου Λεμεσού πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση των όμβριων υδάτων ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα «να πλημμυρίζουν τα σπίτια με τις πρώτες βροχές». Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει  να προχωρήσει η δημιουργία αθλητικού κέντρου και να αποκατασταθούν τα τοπωνύμια, «ένα αίτημα που δεν έχει οικονομικό κόστος αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση».

Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης πρότεινε τη δημιουργία μεγάλου πολιτιστικού κέντρου στα υψώματα της συνοικίας. «Θα μπορούσε», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «να είναι μεγάλο λαξευτό  αμφιθέατρο (θέατρο βράχων) ή θέατρο με μεταλλικές κερκίδες, εξασφαλίζοντας στο κοινό την καταπληκτική ανοικτή θέαση της Λεμεσού». Επεσήμανε επίσης ότι «η Αγία Φύλα και οι Αηφυλιώτες πρόσφεραν πάρα πολλά στο δήμο Λεμεσού. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι η Αγία Φύλα που έκανε το Δήμο Λεμεσού τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο δήμο στην Κύπρο. Ως αντάλλαγμα δυστυχώς η Αγία Φύλα εισέπραξε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη».

Αναφορικά με την εξεύρεση κονδυλίων για να προχωρήσουν τα έργα στις συνοικίες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι οι πόροι θα προέλθουν μέσα από «δυναμική διεκδίκηση ευρωπαϊκών και κρατικών πόρων, αλλά και το κυριότερο: μέσα από αύξηση των εσόδων του δήμου με καλύτερη οικονομική διαχείριση».

Λεμεσός, 22 Νοεμβρίου 2016
#nn4limassol

Leave a Reply

Επιλογές