Έργα μακράς πνοής στον Εναέριο προτείνει ο Νίκος Νικολαΐδης

nicolaides-enaerios

  • Υπόγειος χώρος στάθμευσης και χώρος εκδηλώσεων
  • Υπερυψωμένη πλατεία και σύνδεση με την παραλία

Ο χώρος του Εναερίου, ο οποίος σήμερα είναι ένας απλός χώρος στάθμευσης, αποτελεί μια τεράστιας αξίας δημοτική περιουσία από την οποία ο Δήμος  θα μπορούσε να έχει σημαντικά έσοδα, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. «Με τη σωστή αξιοποίηση του χώρου σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου και να προσφέρουμε στη νεολαία της Λεμεσού ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας», επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του με ομάδα ειδικών (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, μηχανικοί κα).

Όπως προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος στον Εναέριο θα μπορούσε να αναπτυχθεί:

  • Πολιτιστικός χώρος, όπου θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα η νέοι μας (μουσικές συναυλίες, εικαστικές τέχνες, γκράφιτι κλπ).
  • Δημιουργία υπερυψωμένης πλατείας με βυθισμένο χώρο στάθμευσης και υπέργειας προέκτασης προς την θάλασσα. Το κατάστρωμα μπορεί να εντάξει λειτουργίες αναψυχής και «εναέριου» περίπατου των πολιτών. Γενικά θα αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς της ιστορικής αυτής περιοχής του Εναερίου.
  • Σύνδεση της περιοχής του εναερίου με την Ακτή Ολυμπίων, τον κόμβο Αγίου Νικολάου, και το Δασούδι με δίκτυο πεζόδρομων/ποδηλατόδρομων. Να μελετηθεί η διαπλάτυνση και δεντροφύτευση πεζοδρομίων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου για διευκόλυνση των περιπατητών.

Σημειώνεται ότι η περιοχή αυτή αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους κόμβους, αφού εκεί τέμνονται οι δυο κυριότεροι οδικοί άξονες της πόλης, η Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ και η παραλιακή λεωφόρος. Ιστορικά η περιοχή συνδέθηκε με την αποβάθρα και τις εναέριες φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων.

Λεμεσός, 24 Νοεμβρίου 2016
#nn4limassol

Leave a Reply

Επιλογές