Έργα και ημέρες του Νίκου Νικολαΐδη – Σημερινή, 09-05-2011

Με τον Αντώνη Αντωνίου
Λεμεσός

«Δηλώνω παρών εάν και εφόσον μου ζητηθεί από το κίνημα να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2011».

Λόγια που δηλώνουν άνθρωπο με σωστό τρόπο σκέψης, έτοιμο να προσφέρει και να υπηρετήσει από οποιαδήποτε έπαλξη του ζητηθεί, τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της φιλολαϊκής πολιτικής και δικαιοσύνης, υπηρετώντας πάντα την πατρίδα και τον απλό άνθρωπο.

Σε αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας ανήκει ο τέως υπουργός Συγκοινωνιών και αυτό φάνηκε μέσα από το έργο, τη δράση και την προσφορά του ως προϊσταμένου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.

Μια προσφορά που εκτιμήθηκε και έτυχε σεβασμού τόσο από τον απλό άνθρωπο όσο και από πολιτικούς κύκλους, ακόμη και με διαφορετική ιδεολογία, και πιστεύω πως αυτό δείχνει ότι αυτό το μικρό νησί μπορεί να ανήκει στη σύγχρονη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ως υπουργό τον χαρακτήριζε η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο ορθολογισμός, βασικά στοιχεία ενός σωστού πολιτικού, για να μπορεί να προσφέρει στο μέγιστο τις υπηρεσίες του στην πατρίδα και στον συνάνθρωπό του.

Στον τομέα των Δημοσίων Συγκοινωνιών έκανε τη μεγαλύτερη και εκσυγχρονιστική ανατροπή, χρησιμοποιώντας ισχυρή βούληση, σκληρή δουλειά και πολλές φορές αποφασιστικότητα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει κατεστημένα δεκαετιών, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, για να μπορέσει να ανοίξει το δρόμο βάζοντας τις σωστές βάσεις για ένα αποτελεσματικό σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών.

Ένα όραμα το οποίο πέτυχε και για πολλούς ήτανε ανεκπλήρωτο, λόγω των σοβαρών δυσκολιών και πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Ιούλιο του 2009 ψηφίστηκε ο νόμος που αφορούσε τη γενική αναδιοργάνωση του συστήματος των Δημοσίων Έργων, βάζοντας έτσι γερά θεμέλια και όπως λέει: «Πάντοτε οι επιτυχίες δεν εξαρτώνται από ένα άτομο, αλλά από συλλογική προσπάθεια και εργασία».

Το εκσυγχρονισμένο πλέον σύστημα δημοσίων μεταφορών εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζομένους, συνταξιούχους και μαθητές με τα καινούργια λεωφορεία και όχι με τα παλαιά, όπου υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία.

Υπάρχουν επί καθημερινής βάσεως, από κεντρικά σημεία των διαφόρων πόλεων, δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας, για τη διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως με χαμηλό κόστος μεταφοράς, μέτρο το οποίο έγινε αποδεκτό από τον κόσμο.

Η συνεργασία του με την ηγεσία της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και με άλλους φορείς (διαλέξεις και σεμινάρια) του κράτους έφερε το ποθητό αποτέλεσμα που αναμενότανε για την ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπήρχε πριν από την είσοδο στην πρωτεύουσα, κυρίως τις πρωινές ώρες πηγαίνοντας ο κόσμος προς τις εργασίες τους, έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό και το διαπιστώνουμε σήμερα, που με τις ενέργειες του τέως υπουργού Νίκου Νικολαΐδη κατασκευάζεται ο δρόμος 6 κατευθύνσεων, για διευκόλυνση των οδηγών.

Έχοντας ευαισθησίες για την τρίτη ηλικία, δρομολόγησε λεωφορεία από απομακρυσμένα χωριά, για τη μεταφορά των ηλικιωμένων προς τα ιατρικά κέντρα των πόλεων.

Πιστεύοντας ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, ένωσε τα απομακρυσμένα χωριά με το διαδίκτυο, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εγκρίθηκαν κονδύλια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις πόλεις και επαρχίες να αναβαθμιστούν με έργα τα οποία εδώ και χρόνια δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, λόγω πολλών προβλημάτων.

Όραμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά με επιμονή και σκληρή δουλειά.

Όσον αφορά την εμπορική ναυτιλία, δόθηκαν κίνητρα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας έτσι την Κύπρο να γίνει ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, μπορώντας έτσι οι ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν, αφήνοντας ένα σημαντικό μέρος των κερδών τους στην Κύπρο.

Όλο αυτό το αξιόλογο έργο της φιλολαϊκής πολιτικής του τέως υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Νίκου Νικολαΐδη δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι, για την καλύτερη και ποιοτική ζωή των συνανθρώπων μας, γεγονός το οποίο είναι αποδεκτό από όλους τους προοδευτικούς χώρους, που εκτιμούν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με ιδανικά και αξίες.

Leave a Reply

Επιλογές