Το Καλό Χωριό τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ανακοίνωση Τύπου

29 Οκτωβρίου 2011

Η κοινότητα Καλού Χωριού τίμησε την 28η Οκτωβρίου με μια επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κ.Ν. – Θ.Ο.Ι. Καλού Χωριού Λεμεσού ανήμερα της 71ης επετείου του «ΟΧΙ». Οι κάτοικοι του Καλού Χωριού αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων γέμισαν ασφυκτικά το Κέντρο Νεότητας του χωριού, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Κ.Ν. – Θ.Ο.Ι. και τον Κοινοτάρχη Καλού Χωριού. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Στην ομιλία του ο Ν. Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στους ηρωικούς νεκρούς της αντίστασης του ελληνισμού έναντι στην απρόκλητη επίθεση της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας. Αφού ανέδειξε την σημασία και τη συμβολή των Ελλήνων, οι οποίοι με την ηρωική τους αντίσταση, συνέβαλαν ουσιαστικά στην νίκη των συμμάχων, αναφέρθηκε και στην συμμετοχή των Κυπρίων, που ως εθελοντές πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του φασισμού-ναζισμού. Στη συνέχεια ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού «μιας λύσης που να έχει τα εχέγγυα ότι θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Που δεν θα τη σκιάζει η καταθλιπτική κηδεμονία της Τουρκίας. Μια λύση δημοκρατική, μια λύση δίκαιη που να στηρίζεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Λεμεσού. Παράλληλα υπέδειξε ότι οι εξελίξεις οδηγούν το κυπριακό σε επικίνδυνα αδιέξοδα και τόνισε πως ήρθε η ώρα για μια συνολική αναδιατύπωση της πολιτικής μας στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τραγούδια, χορό και θέατρο από μέλη του Κέντρου Νεότητας.

Γραφείο Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού

Νίκου Νικολαΐδη

Leave a Reply

Επιλογές