Συνάντηση Ανεξάρτητου υποψήφιου Δημάρχου Λεμεσού Ν. Νικολαΐδη με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

nn-me-kneΟ Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης με ομάδα συνεργατών του συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, μέλη του ΔΣ και  το Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

 

Κατά τη συνάντηση ο Νίκος Νικολαΐδης παρουσίασε τις προτάσεις και προτεραιότητες του για τη Λεμεσό. Έγινε στη συνέχεια ανταλλαγή απόψεων και εκτενέστερη αναφορά και συζήτηση για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την εκτίμηση του  προς το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για τις τεράστιες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Κύπρο και στην Λεμεσό. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι το γεγονός ότι η Λεμεσός είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης στον κόσμο, με διεθνές κύρος αλλά και 4000 θέσεις εργασίας, είναι μια κατάκτηση η οποία χρειάστηκε πολλή δουλειά, πολύ κόπο και χρόνο. Σήμερα οι προοπτικές  για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κύπρο είναι τεράστιες, ταυτόχρονα όμως τεράστιες είναι οι και οι προκλήσεις και οι δυσκολίες μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και έντονου ανταγωνισμού διεθνώς. Θα πρέπει η κυπριακή εμπορική ναυτιλία να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί μέσα από μια υπερπροσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους, σε όλα τα επίπεδα, σε πολιτικό, θεσμικό, εμπορικό, και επίπεδο υποδομών. Σε αυτή την προσπάθεια η Λεμεσός και οι φορείς της πρέπει να αναλάβουν ενεργό, πρωταγωνιστικό ρόλο, με όλα τα μέσα, πόρους και επιρροή που διαθέτουν. Ο Δήμαρχος Λεμεσού έχει ένα κομβικό ρόλο να διαδραματίσει στο συντονισμό της προσπάθειας από τα πολιτικά κόμματα, τους Βουλευτές της Λεμεσού, τους επαγγελματικούς φορείς, τα πανεπιστήμια, ώστε όλοι να δραστηριοποιηθούν με στόχο τη στήριξη της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας. Καταλήγοντας ο Νίκος  Νικολαΐδης ανέφερε ότι μέσα στους στόχους της Δημαρχίας του θα είναι η λειτουργία δημοτικής επιτροπής για ναυτιλιακά θέματα, η διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων για την εμπορική ναυτιλία και η δημιουργία Ναυτιλιακού Μουσείου.

 

Λεμεσός 9/9/16.

Leave a Reply

Επιλογές