Ο Νίκος Νικολαΐδης σε σύσκεψη με τα Κοινοτικά Συμβούλια Πύργου, Μονής και Παρεκκλησιάς

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 με πρωτοβουλία του Βουλευτή Λεμεσού της ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη, σύσκεψη με τα Κοινοτικά Συμβούλια Πύργου, Παρεκκλησιάς και Μονής και κατοίκους των τριών κοινοτήτων, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κοινότητες λόγω έλευσης από τις κοινότητες αυτές εναέριων ηλεκτρικών γραμμών υψηλής τάσης.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν εκπρόσωποι της ΑΗΚ οι οποίοι παρουσίασαν τους σχεδιασμούς της ΑΗΚ αναφορικά με την μετακίνηση των εναέριων γραμμών ψηλής τάσης που διέρχονται μέσα από τις οικιστικές ζώνες των τριών αυτών κοινοτήτων. Σύμφωνα με την ΑΗΚ οι γραμμές ψηλής τάσης προγραμματίζεται να μετακινηθούν εκτός οικιστικών ζωνών μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Οι διαβεβαιώσεις της ΑΗΚ ικανοποίησαν τις τρεις κοινότητες οι οποίες χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή ως πολύ θετική.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Μονής και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον των τριών κοινοτήτων. Διεξήχθη μια εποικοδομητική συζήτηση και τόσο οι κοινότητες όσο και η ΑΗΚ δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν στενά προς αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων.

Οι τρεις κοινοτάρχες ευχαρίστησαν τον Βουλευτή κύριο Νίκο Νικολαΐδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους να ενημερωθούν για αυτό το θέμα και την αποτελεσματικότητα με την οποία το όλο θέμα έτυχε χειρισμού από τον κ. Νικολαΐδη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολαΐδης διαβεβαίωσε τις τρεις κοινότητες ότι θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Leave a Reply

Επιλογές