Ο Ν. Νικολαΐδης εξελέγη Αντιπρόεδρος του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩN

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Στο σημαντικό αξίωμα του Αντιπροέδρου του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), για το έτος 2016, εξελέγη σήμερα στο Στρασβούργο ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης,.

Το Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, έχει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη να διαμορφώνει την γραμμή που ακολουθεί η Ομάδα για διάφορα θέματα που απασχολούν την Συνέλευση, να ετοιμάζει προσχέδια ψηφίσματος αλλά και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους,  όταν αυτά υιοθετούνται από την ΚΣΣΕ και  να ενισχύει τις επαφές με το Προεδρείο της Συνέλευσης, με την Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς επίσης και με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Έχει επίσης την ευθύνη των επαφών της Ομάδας με το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς επίσης και την Σοσιαλιστική Διεθνή.

Στο πλαίσιο εξάλλου των σημερινών εργασιών της ολομέλειας της ΚΣΣΕ, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Πρόεδρου της Συνέλευσης. Νέος Πρόεδρος της ΚΣΣΕ εξελέγη για διετή θητεία, άνευ ανθυποψηφίου, ο Ισπανός βουλευτής και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Συνέλευσης,  κ. Pedro Agramunt.

Αναφέρεται τέλος πως κατά τη διαδικασία έγκρισης των διαπιστευτηρίων των εθνικών αντιπροσωπιών της ΚΣΣΕ, για το τρέχον έτος, εγκρίθηκαν και τα διαπιστευτήρια της Κυπριακής αντιπροσωπίας, την οποία θα αποτελούν οι βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), ο κ. Γιώργος Λουκαΐδης, η κα Αθηνά Κυριακίδου και ο κ. Νίκος Νικολαΐδης. 20150624_185401_resized

Leave a Reply

Επιλογές