Οι εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές

Η ΕΔΕΚ παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές . Υπό τις παρούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες , η ύπαρξη ενός κυπριακού αερομεταφορέα, πέρα  από τους εμφανείς πολιτικούς λόγους που την επιβάλλουν, έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για διάσωση των ΚΑ, κάτι που δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες δεν διαψεύστηκαν από την Κυβέρνηση, φαίνεται ότι ακολουθήθηκε μια αδιέξοδη διαδικασία και έγιναν δημόσιες δηλώσεις οι οποίες δημιούργησαν σύγχυση στο προσωπικό της εταιρείας, στο ταξιδιωτικό κοινό και την τουριστική βιομηχανία γενικότερα. Τούτο είναι ότι χειρότερο για μια αεροπορική εταιρεία που περνά δύσκολες στιγμές και χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς για να διασωθεί.

Αναφορικά με την πιθανολογούμενη επιλογή δύο συγκεκριμένων εταιρειών να αναλάβουν ως «εθνικοί» αερομεταφορείς της Κύπρου , το μόνο που θα πετύχει μια τέτοια επιλογή είναι να οδηγήσει στην ανεργία πολλές εκατοντάδες συμπολίτες μας που εργάζονται στις ΚΑ και σε άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

Η ΕΔΕΚ τονίζει ακόμα μια φορά ότι το συμφέρον της Κύπρου  μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με ένα σοβαρό και αξιόπιστο κυπριακό αερομεταφορέα , ο οποίος όχι μόνο θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Κύπρου, αλλά και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τις χιλιάδες ανέργους μας .320_photo1

Leave a Reply

Επιλογές