Ν.Νικολαΐδης για Χαριστικές παραχωρήσεις δανείων σε μεγαλοοφειλέτες

Δεν εκπλήττουν πλέον κανένα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για τις χαριστικές παραχωρήσεις δανείων σε μεγαλοοφειλέτες με ανεπαρκείς εξασφαλίσεις. Αν και το σκάνδαλο με τα χαριστικά δάνεια σε μεγαλοφειλέτες είναι σε εκκρεμότητα τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή προσπάθεια για οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού. Η εκκρεμότητα με τα μεγαλο-δάνεια φορτώνει όλο το βάρος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών στους μικροοφειλέτες και αποτελεί ένα πρόσθετο εμπόδιο για την επιτάχυνση βιώσιμων αναδιαρθρώσεων για τα υπόλοιπα δάνεια.

Πέραν τούτου, η εμπλοκή πρώην πολιτειακών αξιωματούχων και πρώην τραπεζιτών σε εταιρίες μεγαλοοφειλετών  εγείρει μεγάλο προβληματισμό και ερωτήματα τα οποία χρήζουν ποινικής διερεύνησης. Εκείνοι που συμμετείχαν στο τραπεζικό φαγοπότι αναμένουμε να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί εδώ και καιρό και όχι να συζητούμε ακόμα και σήμερα για το αυτονόητο.dikaiosyni

Leave a Reply

Επιλογές