Νέο Αεροδρόμιο Λάρνακας: Στήριγμα στην οικονομία, 07-11-2009

Με τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων στον Αερολιμένα Λάρνακας εγκαινιάζεται σήμερα μια νέα εποχή για τη συγκοινωνιακή μας σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο, μια καινούργια εποχή στον τομέα των αερομεταφορών που θα στηρίξει αποφασιστικά την οικονομία και τον τουρισμό του τόπου μας, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Νίκος Νικολαΐδης στα εγκαίνια του νέου τερματικού κτηρίου του Αερολιμένα Λάρνακας.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως σήμερα γίνεται ένα καθοριστικό βήμα προς την υλοποίηση της πολιτικής της Κυβέρνησης να καταστήσουμε την Κύπρο ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

”Αυτός ο στόχος αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό. Μέσα από νέες υποδομές και νέες προσεγγίσεις η Κύπρος θα μπορέσει να προσελκύσει νέες επενδύσεις και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες ώστε να προχωρήσουμε σε μια νέα πορεία οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, που να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία του λαού μας”, είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως το νέο κτήριο επιβατών του αερολιμένα της Λάρνακας έχει ένα σύγχρονο σχεδιασμό και είναι μια κατασκευή υψηλών προδιαγραφών, με άνετους χώρους εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, στοιχεία που το καθιστούν εφάμιλλο των καλύτερων αερολιμένων του κόσμου.

Σημείωσε πως τα επίπεδα εξυπηρέτησης αναμένεται να είναι εξαίρετα, η δε λειτουργία του πολύ απλουστευμένη για να μπορεί να χρησιμοποιείται άνετα από τον κάθε επιβάτη. Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου είναι 100.000 τ.μ. και είναι χωρητικότητας 7,5 εκ. επιβατών το χρόνο, με προοπτική επέκτασης για εξυπηρέτηση μέχρι και 9 εκ. επιβατών ετησίως, πρόσθεσε.

Εξέφρασε ικανοποίηση που η παραλαβή του έργου γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη του αερολιμένα Λάρνακας, αλλά και αυτού της Πάφου, αναλήφθηκε από την Hermes Airports Ltd, με βάση τους όρους της Συμφωνίας Παραχώρησης που υπέγραψε με την Κυπριακή Κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ στις 12 Μαΐου 2006.

Επίσης, συγχάρηκε τηγ εταιρεία Bouygues Batiment International, που είναι ο κύριος εργολήπτης του έργου, γι’ αυτό το κατασκευαστικό επίτευγμα τόσο ως προς την έγκαιρη αποπεράτωση των εργασιών όσο και την υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Ευχαρίστησε την εταιρεία Hermes Airports Ltd και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκο Σιακόλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους και πρόσθεσε πως ”με την έναρξη της διαχείρισης των νέων αερολιμένων η συνεργασία μας εισέρχεται σε μια νέα φάση”.

”Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί με καλή πίστη και θέληση και τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπιστούν με την ίδια σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας προς όφελος και των δύο ενδιαφερομένων μερών και ασφαλώς, πάνω απ’ όλα, για το καλό του τόπου μας”, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Επίσης, απέδωσε τα απαιτούμενα, όπως είπε, εύσημα στους προκατόχους του Αβέρωφ Νεοφύτου, Κίκη Καζαμία, Χάρη Θράσου και Μαρία Μαλαχτού-Παμπαλλή ”για τη σημαντική συμβολή τους στο σχεδιασμό και προγραμματισμό του πολύπλοκου αυτού έργου, πριν αναλάβουμε εμείς τη σκυτάλη για την τελική ολοκλήρωση του”.

Εξάλλου, συγχάρηκε και ευχαρίστησε το Τμήμα Δημοσίων Εργων, το οποίο έχει την ευθύνη της διαχείρισης της Συμφωνίας και της παρακολούθησης των κατασκευαστικών εργασιών, για τη σκληρή και αποτελεσματική δουλειά που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα, και ευχαρίστησε την Ομάδα Διαπραγμάτευσης και σε όσους συνέβαλαν με υπομονή και επιμονή στην επίτευξη της Συμφωνίας Παραχώρησης.

Επίσης, ευχαριστίες απηύθυνε στη Νομική Υπηρεσία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο Εργου Παραχώρησης και όλους τους Λειτουργούς του Υπουργείου, των Τμημάτων του, καθώς και των Τμημάτων άλλων Υπουργείων που βοήθησαν ώστε να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Ευχαρίστησε ακόμη τις ομάδες των Συμβούλων PricewaterhouseCoopers, Pinsent Masons και E.C. Harris για τη βοήθεια που προσέφεραν, κυρίως στο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας, τόσο οι κρατικοί όσο και οι ιδιωτικοί, θα συνεργαστούν απόλυτα για να προσφέρουν προς τους Κύπριους πολίτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες αυτό για το οποίο φημίζεται η Κύπρος: ζεστή φιλοξενία και άρτια εξυπηρέτηση.

InBusinessNews.com

Leave a Reply

Επιλογές