Ευχαριστίες στην Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού για την στήριξή τους στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές

nnΘέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου και τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη της Κίνησης Αρχιτεκτόνων Λεμεσού για την απόφαση τους για στήριξη της υποψηφιότητας μου για τη δημαρχία της Λεμεσού. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα αυτή η εμπιστοσύνη τους. Ταυτόχρονα με επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη αλλά και μου δίνει πολύ σημαντικά εφόδια στην προσπάθεια μας για τη πόλη μας.

 

Η Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού συγκροτήθηκε πριν μερικά χρόνια από αρχιτέκτονες της πόλης μας, οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες, με κίνητρο την αγάπη τους για τη Λεμεσό και με όπλο τους την τεχνοκρατική και επιστημονική τους γνώση, αποφάσισαν να προσφέρουν έμπρακτα και οργανωμένα τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό. Έκτοτε μέσα μια σειρά από σημαντικές και στοχευμένες παρεμβάσεις ανέδειξαν θέματα, υπέδειξαν ανάγκες, κενά και ελλείψεις και εισηγήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις σε ζητήματα που αφορούσαν την πολεοδομική συγκρότηση της πόλης, την οικοδομική ανάπτυξη, την αστική κινητικότητα, το περιβάλλον, τη διαφύλαξη τις πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πολλά. Με τις παρεμβάσεις τους αυτές η πόλη μας είχε την ευκαιρία να κάνει καλύτερες επιλογές και να αποφύγει λάθη. Εκεί όπου αυτές οι εισηγήσεις τους εισακούστηκαν, έγιναν πραγματικές και ουσιαστικές βελτιώσεις στην πόλη μας.

 

Οι θέσεις και απόψεις της Κίνησης Αρχιτεκτόνων, πρέπει να πω, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και με τις δικές μου προσεγγίσεις και προβληματισμούς. Η απόφαση τους να στηρίξουν τη υποψηφιότητα μου επιβεβαιώνει αυτή τη σύμπλευση. Ευελπιστώ, αν και εφόσον ο λαός της Λεμεσού με τιμήσει με την ψήφο του, αυτή η κοινή πορεία και η συνεργασία να συνεχίσει με τρόπο πιο πρακτικό και πιο παραγωγικό.

 

Είναι πεποίθηση μου ότι ο Δήμος Λεμεσού έχει μια πολύ σημαντική δυνατότητα, μέσα στα πλαίσια μιας φιλοσοφίας συλλογικότερης διαχείρισης της πόλης, να συνεργαστεί και να αξιοποιήσει τις σημαντικές υπηρεσίες από φορείς όπως η Κίνηση Αρχιτεκτόνων. Φορείς που διαθέτουν, πέρα από την επιστημονική γνώση και εμπειρία, ειλικρινή αγάπη για την πόλη μας. Μέσα από τέτοιες συνεργασίες θα εμπεδωθεί και η συμμετοχή των δημοτών στα δρώμενα του δήμου τους, κάτι που είναι μια από τις βασικές αρχές και επιδιώξεις μας.

 

Λεμεσός, 8/9/2016.

Leave a Reply

Επιλογές