Ερωτήσεις Ν. Νικολαΐδη για Ενιαίο Λύκειο, βανδαλισμούς των σχολείων και μετεγγραφές

Μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΣ ΕΔΕΚ Λεμεσού με επικεφαλής το Βουλευτή Νίκο Νικολαΐδη στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ προχώρησε σε αποστολή ερωτήσεων μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητώντας πληροφορίες για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με διάφορα θέματα που προέκυψαν από τις συζητήσεις που έγιναν τόσο με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας όσο και με τη Διευθύντρια,τους καθηγητές Λυκείου Αγίου Αντωνίου και τον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Νικολαΐδης αφορούν πρώτα απ’ όλα το Θεσμό του Ενιαίου Λυκείου και κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας να επαναξιολογήσει το θεσμό αυτό με κριτήριο την αναβάθμιση της παιδείας.

Επίσης ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ με Ερώτηση άγγιξε και το θέμα των αδικαιολόγητων μετεγγραφών μαθητών από κάποια σχολεία προς άλλες σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα υποστελέχωσης ή υπερστελέχωσης σχολείων με μαθητές αλλά και προβλήματα στα προγράμματα μαθημάτων. Ο κ.Νικολαΐδης ερωτά το Υπουργείο κατά πόσο προτίθεται να πάρει διορθωτικά μέτρα προς αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τέλος,ο Βουλευτής Λεμεσού της ΕΔΕΚ αναφέρεται στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται στις σχολικές μονάδες λόγω της αύξησης φαινομένων βανδαλισμών. Όπως αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης το πρόβλημα είναι καθολικό και οξύνεται λόγω οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ ερωτά τους αρμοδίους κατά πόσο υπάρχει πρόθεση να προχωρήσουν σε ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης και ασφάλειας των σχολικών μονάδων από φαινόμενα παραβατικότητας, μέσα από μια ενιαία και ολοκληρωμένη προσέγγιση. sxoliki

Leave a Reply

Επιλογές