Επανεκλογή Ν. Νικολαΐδη στην Προεδρία της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της ΚΣΣΕ, για τα επόμενα δύο χρόνια

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ιανουαρίου  της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΚΣΕ),  Ο βουλευτής και μέλος της Κυπριακής αντιπροσωπίας κ. Νίκος Νικολαΐδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Πολιτισμού, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαφορετικότητας της Συνέλευσης, για τα επόμενα δύο χρόνια.    

Ευχαριστώντας μετά την επανεκλογή του τα μέλη της Υποεπιτροπής, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την πρόθεση του να συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση των προγραμμάτων και των προτεραιοτήτων της Υποεπιτροπής. Τόνισε ότι μέσα στις σκληρές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, η κοινή πολιτιστική κληρονομιά είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη αρχών, αξιών και παραδόσεων, και μπορεί να αποτελέσει το αναγκαίο απόθεμα  το οποίο θα τροφοδοτήσει αλλά και θα στηρίξει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ανέλυσε επίσης τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Υποεπιτροπή σε σχέση με τους κινδύνους καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, τις πολυπολιτσμικές κοινωνίες, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιόδους κρίσεων και συγκρούσεων, την πολιτισμική δημοκρατία, το ρόλο των βιβλιοθηκών και των μουσείων και άλλα θέματα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να ενισχυθεί η συνεργασία, μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών για θέματα πολιτισμού και η αξιοποίηση των εμπειριών και συνεργιών που υπάρχουν μεταξύ των οργανισμών αυτών.

Leave a Reply

Επιλογές