Εικόνες-ντροπή στο μεγαλύτερο πάρκο της Λεμεσού

  • Αυτοψία Νικολαΐδη στο πάρκο του Άη Γιάννη
  • Μεταμόρφωση με ελάχιστα κονδύλια και πολύ μεράκι

Εικόνες αδιαφορίας και εγκατάλειψης που μόνο ντροπή προκαλούν παρουσιάζει το πάρκο Τριών Ιεραρχών στην περιοχή του Άη Γιάννη στη Λεμεσό. Παρά τις προσπάθειες του Κοινοτικού Συμβουλίου και κατοίκων της περιοχής, το πάρκο κάθε άλλο παρά «πνεύμονα πρασίνου» θυμίζει.  Γεμάτο ακαθαρσίες, παραμελημένο, αναξιοποίητο και σε ένα μεγάλο βαθμό αφημένο στην τύχη.

Αυτές ήταν οι εικόνες που κατέγραψε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης στο πλαίσιο αυτοψίας του στην περιοχή. «Είναι απαράδεκτο το μεγαλύτερο πάρκο της Λεμεσού να έχει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης. Είναι διπλά απαράδεκτο γιατί με πολύ απλές κινήσεις και χωρίς ιδιαίτερο κόστος ο Δήμος Λεμεσού θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό το χώρο σε πραγματικό πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος συνοδεύονταν από μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Το πάρκο χρειάζεται  άμεση καθαριότητα, δενδροφύτευση, αποκατάσταση και εμπλουτισμό παιδικών παιχνιδιών  για να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και πραγματικό πνεύμονα πρασίνου.

Στην περιοδεία του στη συνοικία της Λεμεσού ο κ. Νικολαΐδης κατέγραψε και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής όπως: μικρο-συντηρήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εγκαταλελειμμένα κτήρια, θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης, καθαριότητας κ.α. Αυτό όμως που ζουν οι κάτοικοι της οδού Δημοκρατίας κάθε φορά που βρέχει είναι ένας πραγματικός εφιάλτης.

Στην οδό των πλημμύρων

Η οδός Δημοκρατίας θα μπορούσε να είχε μετονομαστεί και σε οδό των Παθών. Σπίτια και υποστατικά της περιοχής πνίγονται κυριολεκτικά στα όμβρια ύδατα κάθε φορά που ανοίγουν οι «κρουνοί του ουρανού». Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων και παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί εδώ και χρόνια, οι υποδομές παραμένουν ανύπαρκτες και δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα αποτελεσματικά μέτρα για αντιμετώπιση των «πλημμύρων».

Ο κ. Νικολαΐδης κατέγραψε τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της συνοικίας για τα οποία θα προτείνει συγκεκριμένες άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος του.

 

Λεμεσός, 30 Οκτωβρίου 2016

#nn4limassol

 

Σημ.: Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Ν. Νικολαΐδη στο Facebooknn3nn4nn5

Leave a Reply

Επιλογές