Δηλώσεις Ν. Νικολαΐδη για την παραίτηση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αερομεταφορές και το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών

 

Η παραίτηση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αερομεταφορές είναι μια ανησυχητική εξέλιξη.

Ιδιαίτερη ανησυχία μας προκαλούν οι λόγοι της παραίτησης του κυρίου Χρίστου Πέτρου, ενός αξιόλογου τεχνοκράτη με τεράστια πείρα στον τομέα των αερομεταφορών.

Το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται σε ρήξη με πολιτειακούς αξιωματούχους που ο ίδιος διόρισε, πρέπει να προβληματίσει ως προς την αντίληψη της Κυβέρνησης για το ρόλο και τις υποχρεώσεις αυτών των αξιωματούχων.

Όσον αφορά το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, το προτεινόμενο από τον κ. Πέτρου περίγραμμα στρατηγικής για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Η ΕΔΕΚ έχει επανειλημμένα καλέσει την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις πραγματικές της προθέσεις αναφορικά με τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Αν η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η διάσωση της εταιρείας και η επαναφορά της σε μια βιώσιμη πορεία μέσα από την εξυγίανσή της και την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, τότε θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις παρούσες ενέργειές της, που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, στο κλείσιμο δηλαδή της εταιρείας. Αν η Κυβέρνηση πολιτικά υιοθετεί την αναγκαιότητα ενός κυπριακού αερομεταφορέα πρέπει έμπρακτα να στηρίξει αυτή τη θέση. Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να συνδράμει σε μια συλλογική προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.320_photo1

Leave a Reply

Επιλογές