Δηλώσεις Νίκου Νικολαΐδη: “Προκλητική και παράτυπη η μη συνέχιση της συζήτησης της Πρότασης Νόμου για την κύρια κατοικία στην Επιτροπή Νομικών”

Μετά την αναβολή της συζήτησης της πρότασης νόμου για προστασία της κύριας κατοικίας στην Ολομέλεια της Βουλής με τη δικαιολογία ότι δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, η  ΕΔΕΚ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών τη συνέχιση και ολοκλήρωση της συζήτησης στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, με στόχο να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 8 Μαΐου 2014.
Δυστυχώς το θέμα δεν συμπεριλήφθηκε  στη σημερινή ημερήσια διάταξη της Επιτροπής μετά από παρεμβάσεις του ΔΗΣΥ. Θεωρούμε ότι η στάση του ΔΗΣΥ είναι προκλητική και απαράδεκτη. Μετά την παρεμπόδιση της συζήτησης στην Ολομέλεια, παρεμποδίζεται παράτυπα με προφάσεις, ακόμη και η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Αυτή η συμπεριφορά βρίσκεται έξω από τους κανονισμούς λειτουργίας της Βουλής και είναι ενάντια στους θεσμούς και στην καλή και σωστή λειτουργία της Βουλής.
Με τέτοιες συμπεριφορές δεν ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική διαδικασία. Αντίθετα το μόνο που εξυπηρετείται είναι η συνέχιση μιας απαράδεκτης έλλειψης πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ένα θέμα που αποτελεί ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας για χιλιάδες νοικοκυριά. κατάσχεση2

Leave a Reply

Επιλογές