Δηλώσεις Νίκου Νικολαΐδη για τις δημόσιες συγκοινωνίες και το δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά

Α. Δημόσιες Συγκοινωνίες – Νυκτερινά Δρομολόγια

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η νέα γενιά είναι πολύ πιο μπροστά από όλους μας.

Και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Είναι πιο συνειδητοποιημένοι σε ότι αφορά την αναγκαιότητα των δημόσιων συγκοινωνιών, από πλευράς οικονομίας, κοινωνικής ευαισθησίας, από πλευράς περιβαλλοντικής συνείδησης.

Δυστυχώς το κυπριακό κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Αντί να προχωρήσει σε έργα προώθησης της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών, αναλώνεται σε συνεχείς άγονες αντιπαραθέσεις με τις εταιρείες λεωφορείων.

Αντί να προχωρήσει στην κατασκευή υποδομών, όπως στέγαστρα, λεωφορείολωρίδες, park & ride, προχωρά στην κατάργηση σημαντικών, από κοινωνικής πλευράς, δρομολογίων, όπως τα νυκτερινά δρομολόγια τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά  για τους νέους, τους γονείς και την οδική ασφάλεια.

Έχουμε εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων για συζήτηση την επόμενη Πέμπτη και θα ζητήσουμε εξηγήσεις για ποιους λόγους καταργήθηκαν οι νυκτερινές διαδρομές, που προσέφεραν πραγματική κοινωνική υπηρεσία στους γονείς και στους νέους. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να στηρίξει με αποτελεσματικότητα τις δημόσιες συγκοινωνίες γιατί τις έχει ανάγκη ο λαός μας. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή.

Β. Δρόμος Λεμεσού – Σαϊττά

 

Ενημερωθήκαμε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την πρόοδο των εργασιών αυτού του πολύ σημαντικού έργου, του οποίου η εξαγγελία για κατασκευή του χρονολογείται μια δεκαετία πριν.

Δεν θα πρέπει η οικονομική κρίση να σκοτώσει σημαντικά έργα υποδομής, σημαντικά από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς.

Ο δρόμος Λεμεσού-Σαϊττά είναι ένας όρος και μια προϋπόθεση για την επιβίωση των χωριών της Λεμεσού.

Μέσα στις δοσμένες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος δεν θα πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρεί σε κατάργηση σημαντικών έργων υποδομής αλλά θα πρέπει να προχωρήσει σε μια αξιολόγηση αυτών των έργων ούτως ώστε να επιλέξει εκείνα τα έργα που είναι άκρως απαραίτητα και να τα στηρίξει. Ιδιαίτερα τα έργα εκείνα που έχουν σημασία και είναι ενισχυτικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για έξοδο από τη λύση.

Αναμένουμε, λοιπόν, η Κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, με την ανάλογη πολιτική βούληση να στηρίξει εκείνα τα αναπτυξιακά έργα που είναι απαραίτητα μέσα στα πλαίσια αυτής της οικονομικής κρίσης.

Leave a Reply

Επιλογές