Δηλώσεις Ν. Νικολαΐδη για την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης

Άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών η κατ’ άρθρο συζήτηση της πρότασης νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης από εκποίηση εξαιτίας μη εξυπηρετούμενου δανείου.

Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση στους Βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Νομικών να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση μέχρι τέλος Μαρτίου και να πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση. Η πρόταση νόμου έχει στόχο να προστατέψει την κύρια κατοικία αλλά και τα υποστατικά που χρησιμοποιούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πρέπει να πω ότι είναι μια πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε αρχικά, από τον Οκτώβρη του 2012, από την ΕΔΕΚ  και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με άλλες προτάσεις νόμου που κατέθεσαν άλλα κόμματα. Και θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας διότι επιτέλους μετά από αρκετό καιρό αυτή η πρόταση νόμου οδεύει προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Πρέπει επίσης να πούμε ότι ο κίνδυνος έξωσης οικογενειών από την πρώτη κατοικία αλλά και η διάλυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι πλέον κίνδυνος θεωρητικός. Είναι ένας κίνδυνος πραγματικός εξαιτίας και της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αλλά και των απαράδεκτων προνοιών του Μνημονίου και της Τρόικας.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η πολιτεία για τους πολίτες. Δεν θα πρέπει να μείνουμε απαθείς και να δούμε άστεγους στον τόπο μας αλλά και να διαλύονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ελπίζω και εύχομαι αυτός ο νόμος να έχει ευτυχή κατάληξη και να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.Real estate

2 Responses to “Δηλώσεις Ν. Νικολαΐδη για την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρομεσαίας επιχείρησης”

  1. Βίκη says:

    Έλπιζουμε οντως να στηριξετε πραγματικα τους πολιτες που ειμαστε ομηροι των τραπεζων.
    Τι γινεται με τις μονογονε’ικες οικογενειες, με τους τριτεκνους, για ποιο ποσο δανειου θα προστατευθει η πρωτη κατοικια? Βρισκομαστε σε μεγαλη αγωνια και σας παρακαλω ενημερωστε μας.

  2. Αγαπητή Βίκη η ΕΔΕΚ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις νόμων για προστασία των νοικοκυριών από τον Οκτώβριο του 2012. Μετά από ένα περίπου χρόνο άρχισε η συζήτηση. Αυτή την περίοδο οι προτάσεις νόμου μας συζητούνται στην Επιτροπή Νομικών για να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο της πρότασης. Από πλευράς ΕΔΕΚ, ευελπιστούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του Μάρτη, θα καταλήξουμε και η πρόταση θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Leave a Reply

Επιλογές