Δηλώσεις Νίκου Νικολαΐδη για την πρόσληψη ωρομισθίων εποχιακών εργατών

Είχαμε εγγράψει για συζήτηση στην Επιτροπή Γεωργίας το θέμα της διαδικασίας πρόσληψης των εκτάκτων ωρομισθίων εποχιακών εργατών από το Υπουργείο Γεωργίας.

Ως ΕΔΕΚ είχαμε σωρεία καταγγελιών από επηρεαζόμενους υπαλλήλους που εργάζονταν και στο Τμήμα Γεωργίας αλλά και σε άλλα τμήματα της κρατικής μηχανής, που μας δημιουργούν έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες ότι οι τελευταίες προσλήψεις εκτάκτων εργατών δεν έγιναν αξιοκρατικά.

Το θέμα παρόλο ότι συζητήθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας φαίνεται ότι αγγίζει και τις υπόλοιπες προσλήψεις και στα υπόλοιπα τμήματα της Κυβέρνησης.

Όπως ξέρετε η Βουλή ψήφισε ένα νόμο πρόσφατα που είχε στόχο την άρση της αδικίας που επρόκειτο να γίνει με βάση μια πρόνοια του Μνημονίου, όπου πέραν των 900 έκτακτων εποχιακών ωρομισθίων εργατών έμπαιναν στην ανεργία άμεσα. Και αυτό είναι το διαφοροποιητικό στοιχείο γι αυτούς τους ανθρώπους. Άμεσα χωρίς προειδοποίηση χωρίς καμιά περίοδο προσαρμογής. Η Βουλή ψήφισε μετά από πρόταση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές γύρω στο 2% σε όλους τους μισθωτούς της Κυβέρνησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακριβώς για αποτρέψει αυτή την αδικία. Με τις τελευταίες προσλήψεις όχι μόνο δεν ήρθη αυτή η αδικία αλλά αντίθετα έχουν δημιουργηθεί και άλλες επιπρόσθετες αδικίες εις βάρος ανθρώπων οι οποίοι ενώ εργάζονταν προηγουμένως δεν επαναπροσλήφθηκαν.

Ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία από το αρμόδιο υπουργείο και θα ζητήσουμε και από τα υπόλοιπα υπουργεία όσο αφορά τις τελευταίες προσλήψεις έκτακτων ωρομίσθιων εποχιακών εργατών. Θα πάρουμε τα στοιχεία αυτά και θα επανέλθουμε γιατί είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα πρέπει και δεν μπορούμε να το αφήσουμε χωρίς διερεύνηση. Δεν μπορούμε εν μέσω αυτής της τεράστιας οικονομικής κρίσης που περνά ο τόπος να ανεχόμαστε, ως Βουλή τουλάχιστο, να γίνονται αδικίες εις βάρος οποιουδήποτε εργαζόμενου.

Leave a Reply

Επιλογές