Δήλωση Νίκου Νικολαΐδη για τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

Το θέμα της Πλατείας Ελευθερίας είναι ένα κλασσικό παράδειγμα πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στον τόπο μας μπορούν να εγκλωβίσουν και να ακυρώσουν ένα σημαντικό έργο.

Μέσα από τη συζήτηση σήμερα έχουν αναδειχθεί όλες οι διαχρονικές στρεβλώσεις που αφορούν τις διαδικασίες και το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτελούνται τα δημόσια έργα στην Κύπρο.

Το θέμα της Πλατείας Ελευθερίας είναι ένα θέμα που αφορά το σημαντικότερο ίσως έργο τόσο από πλευράς ουσίας όσο και από πλευράς εικόνας της Λευκωσίας. Είναι ένα έργο που δυνητικά μπορεί να αναμορφώσει και να αναπλάσει τη Λευκωσία.

Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί η πολιτεία να βρει τους τρόπους να υπερβεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προωθήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο ούτως ώστε να κατασκευαστεί γρήγορα και να μην χαθούν ασφαλώς και τα κονδύλια, αφού είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο.

Πρέπει επιτέλους ως πολιτεία να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Δεν δικαιολογείται καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.725_resize_1365424303

Leave a Reply

Επιλογές