Ανακοίνωση Τύπου για την κατάθεση υποψηφιότητας για την θέση του Αντιπροέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ

Η πατρίδα μας σήμερα περνά τη χειρότερη κρίση των τελευταίων χρόνων. Κρίση όχι απλά οικονομική, με όλες τις γνωστές φοβερές επιπτώσεις της στον απλό κόσμο, αλλά κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών.  Η πατρίδα μας παραμένει για τέσσερεις σχεδόν δεκαετίες υπό κατοχή και το εθνικό μας θέμα βρίσκεται στα πιο επικίνδυνα αδιέξοδα που ήταν ποτέ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο λαός μας αναζητά διεξόδους. Οι πολίτες νοιώθοντας δικαιολογημένη απογοήτευση και αγανάκτηση, αναζητούν έξοδο από αυτά τα αδιέξοδα, αδιέξοδα που έχουν ενταθεί ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, και απαιτούν από τους πολιτικούς λύσεις, απαιτούν εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρές κουβέντες και αποτελεσματικότητα.

Η ΕΔΕΚ καλείται να ανταποκριθεί σε αυτό το λαϊκό αίτημα. Ως ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, με διαχρονικά δικαιωμένες θέσεις στο εθνικό, στηριζόμενο στις αρχές και αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού,  οφείλει να δώσει τις λύσεις που δεν μπορούν να δώσουν ούτε η νεοφιλελεύθερη δεξιά ούτε η κομμουνιστική αριστερά. Αυτή την πρόκληση να διαδραματίσει καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο μέσα στο λαό και μέσα στο πολιτικό σύστημα, έχει ιστορική υποχρέωση να αναλάβει η ΕΔΕΚ, και αυτή την προοπτική οφείλουμε όλοι όσοι είμαστε ενταγμένοι στο κίνημα να υπηρετήσουμε.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι φανερή και επιτακτική η ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ΕΔΕΚ. Οφείλουμε μέσα από το Συνέδριο μας να ενδυναμώσουμε τις βάσεις, πολιτικά και οργανωτικά, για μια νέα πιο αποτελεσματική και πιο δημιουργική δράση. Να ανασυγκροτήσουμε τις δομές και την οργάνωση μας, να ενισχύσουμε τον πολιτικό μας λόγο και την πολιτική μας παρέμβαση, να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να εντατικοποιήσουμε και να διευρύνουμε τη δράση μας, να εντάξουμε νέο αίμα στο κόμμα μας, να κάνουμε ξανά τη νεολαία μας πρωτοπόρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε μια νέα προοπτική στο κίνημα μας και μια νέα ελπίδα στον τόπο μας. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν, μέσα από συλλογική δουλειά και μέσα από την ανάληψη προσωπικής ευθύνης από όλους μας, με πρώτους στη δουλειά και στην ευθύνη τους αξιωματούχους του κινήματος.

Αυτές τις αρχές και τους στόχους, θα ήθελα με ταπεινότητα και σεβασμό προς όλους τους συναγωνιστές μου να δηλώσω την ετοιμότητα μου να υπηρετήσω, υποβάλλοντας την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αντιπροέδρου του Κινήματος στην κρίση τους. Δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα σταματήσω, από οποιαδήποτε έπαλξη, να εργάζομαι με αφοσίωση, σοβαρότητα και ζήλο υπηρετώντας την ΕΔΕΚ, την Κύπρο και τους απλούς πολίτες της πατρίδας μας.

Νίκος Νικολαΐδης

Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ, Λεμεσού

Leave a Reply

Επιλογές