Ανακοίνωση ΕΔΕΚ για την Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2014

Η χθεσινή ομιλία του Υπ. Οικονομικών αποτελεί ουσιαστικά την παρουσίαση ενός προϋπολογισμού και μιας πολιτικής πλήρως εναρμονισμένης με τη φιλοσοφία της Τρόικας και τις επιλογές λιτότητας. Ουσιαστικά ο Υπουργός προσπαθεί να προετοιμάσει τους κύπριους πολίτες για ένα δύσκολο 2014 αφού ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται από σημαντικές μειώσεις στις αναπτυξιακές δαπάνες και στο κοινωνικό κράτος. Ο προϋπολογισμός όπως έχει κατατεθεί έπαψε να είναι εργαλείο ώθησης της ανάπτυξης αλλά αποτελεί μηχανισμό διαιώνισης του φαύλου κύκλου της ύφεσης.
Κατανοούμε την ανάγκη για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όμως την ίδια στιγμή θα έπρεπε να υπήρχε ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με τελικό στόχο την έξοδο από την κρίση.
Το ΚΣ ΕΔΕΚ θα καταθέσει τροπολογίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών και θα τοποθετηθεί με σοβαρότητα, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος.

Leave a Reply

Επιλογές